Разделението на обществото и подчинението на България на Кремъл

Фейсбук, 14 април 2022 г.

https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-spasibo-vam-levi-sili-s-vlast-v-balgariya

Към аргументите на д-р Янев трябва да се прибави още един – мисля, най-значимият аргумент: разделението на българското общество и поляризирането на позициите на двете основни групи в него. От едната страна са хората, които заедно с цяла Европа съчувстват на украинския народ – жертва на кремълската агресия и осъждат маниакалния имперски нацизъм на путиновия режим. От другата – наследниците на БКП, ирационалната русофилия, платената пета колона на Москва и българските фашизоидни групички и партии, които защитават и оправдават – пряко или йезуитски притворно – престъпленията на Кремъл в Украйна.

България не съумя да постигне своето обществено помирение след почти цял век граждански конфликт, започнал след войните през 20-те години и продължаващ, макар и слава Богу в пропагандни войни, и до ден днешен. Пристрастен съм и не смятам да го крия. Българският комунизъм винаги е бил и си остава основен виновник за тази гражданска война, която унищожава настоящето и бъдещето на България. Тази вина се състои не толкова в комунистическия радикализъм – всички комунисти по света са радикални сектанти с престъпно поведение на власт. Основен проблем при българския комунизъм е неговото вдъхновено слугинство на чужда сила и чужд великодържавен интерес – този на Русия и Кремъл.

Обслужването на имперските интереси на Москва започва от самия генотип на българския комунизъм – партия, създадена като секция на Комунистическия интернационал и винаги поставяла интересите на имперския господар по високо от националните интереси на собствената си страна. Това е причината – и отговора на въпроса защо след краха на комунизма бившите комунистически партии и производните им политически елити в повечето източноевропейски страни успяха да се трансформират в национални леви политически движения – в Полша, в Унгария, в Румъния, докато БКП само смени името си, но нейната членска маса и нейният елит запазиха „святия принцип“ на слугинажа към Москва.

Затова днес – 32 години след рухването на източноевроипейската империя на Москва – България продължава самотно да стърчи като единствената оцеляла във времето покорна колония на великодържавния империализъм. В енергетиката ни господства руски монопол. Олигархията ни е част от руската олигархия – както и организираната престъпност, допълзяла до върховете на държавата. Наследниците на КГБ – от руски и от български произход – се чувстват на върха на България „у дома си“. Българската пета колона на Москва хазяйничи спокойно в българските медии и води успешно – почти с монопол – хибридната война на Кремъл срещу цивилизования свят на българска територия. България плаща тежък колониален данък на продължаващото великодържавно господство над България.

В този контекст не буди съмнение, нито учудване робската позиция на страх и подчинение на значими части от българския политически елит по повод поведението на българската държава спрямо агресията на Путин в Украйна. Нито патрон или един „калашник“ няма да заминат за Украйна прекосявайки мощната стена на доброволния слугинаж на Позитано пред Москва. И как да заминат? Нали ако БСП се съгласи на доставката, нейни „сестрински“ партии в лицето на „Възраждане“, Янев § Со., Радев § Со, веднага ще се възползват от „отстъплението“ за да преразпределят гласовете на Позитано и да се самоизтъкнат като по-верна прислуга на Кремъл.

Един век след своето начало, българският граждански конфликт придобива нови и опасни измерения. Живеем в свят на бърза промяна, създаваща нови и възраждаща стари дилеми пред обществата на Европа и света. Украйна се бори на живот и смърт с руската агресия, защитавайки не само себе си, а Европа, цивилизацията и човечността. Ние нямаме сетиво за тази морална дилема, за която умират светли хора на няколкостотин километра от нас. Ние оставаме в епохата на робско безвремие, в което ни потопи сталинистката окупация след 1944 г., чийто екзекутор бе колониалната администрация на Москва в България – БКП. Ако не се събудим – горко ни!

Реклама

Вашият коментар

Filed under Uncategorized

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s